Odense Model Jernbane Klub

Stiftet 1949

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

22. Juni 2020

 

 

Vi er så småt begyndt at genåbne klubben, om Onsdagen, foreløblig kun for aktive medlemmer !

Passive medlemmer og gæster, bedes ringe på forhånd og aftale nærmere med klubbens formand.

 

28 Dec. 2014.

Et par af klubbens medlemmer valgte at mødes i klubben her til eftermiddag for at begynde at gøre klar til at lægge en ny sporramme på plads på Svendborg st. Men da man var kommet i gang, gik det jo rigtig godt. Faktisk så godt at man nåede meget længere end man havde turde håbe på, for efter 2 timer, var ballast, de gamle sporrammer samt bagenden af sporskiftet fjernet. Efter 6 timer var den nye sporramme lagt i.

I det nye år skal der så monteres ledninger og sporskifte drev, bejdses sveller, lægges ny ballast.  

 

Herunder er der lidt billeder fra dagen.

Standsignal Stop er pænt opsat i Spor 1 og 2.

også fra havnen skal der et stand signal op.

Ballasten er ved at blive fjernet.

 

Så er ballasten væk, det tog jo ikke så lang tid.

Vupti! Der forsvandt sporrammerne sørme også...

Den nye sporramme

Banebørsterne er nok smuttet for i dag.

 

 

25 Dec. 2014.

Selvom julen er over os, så er det ikke alle der sidder ved alle disse herlige julefrokoster. Et af vores medlemmer bruger julen til at bygge sporskifter. Dette sammenbyggede sporskifte skal ligge på vores Svendborg st. i spor 1. og lave en kommende forbindelse til færgen mod Ærø. Færgen ligger i dok på Værftet, hvor den er ved at blive bygget.

Vi vil også meget gerne ønske jer alle en glædelig jul samt et godt nytår.

spsk svb

 

 

11. Sep 2014.

Ny bygning i klubben

Toldbygningen i virkelighed og model.

Efter at FAF siloen (oprindelig opført af købmandsgården PLUM i begyndelsen af 1900 tallet) har stået ensom og kedet sig på Middelfart Havn  dog med sporforbindelse til Middelfart Station, er der nu kommet en ny bygning på havnen, nemlig model af TOLDKAMMERET i ASSENS.
Toldkammeret blev bygget tilbage i 1834 for hovedhusets vedkommende,pakhuset er først opført i 1845. Toldstedet var i brug til slutningen af 1960 hvor toldvæsnet blev centraliseres og dermed nedlagt som toldsted.
 
Assens toldbygning
 
Sømandshjem-Fonden i Assens så mulighed for at overtage bygningen, for at indrette bygningen som sømandshjem.Foreningens formand købmand Frederik Plum og skibsprovianteringshandlerCarl Henriksen drog til København for at forhandle et køb af bygningen med daværende statsminister Hilmer Baunsgaard, som lige efter krigen var ansat som komi hos Plums Købmandshandel,(se Jul i Den gamle Købmandsgård som er optaget delvis i Assens med førstemanden Krohn, som kunne værre Hilmer Baunsgaard) Bygningen blev indviet som sømandshjem 15 september 1973. Bygningen har de sidste mange år værret søfartsmusseum, Bygningen er p.t. tom da musserne i Assens er blevet ændret så afdelingen er blevet lukket desværre.
 
Skrevet af Niels Julsrud
 

 omjk 051114 small

 

Hent som PDF fil

 

 

8. Maj 2014.

 

Når man skal ud og køre med tog, skal motorvognen jo tankes og slat olie skal motoren jo også have

Når man skal ud og køre med tog, skal motorvognen jo tankes og slat olie skal motoren jo også have.

 

MF 641 med blandetog på vej mod Fruens bøge

MF 641 med blandetog på vej mod Fruens bøge

 

5. Maj 2014. D. 4 Maj kørte Odense Model Jernbane Klub første test af "K14"; en køreplan som først i 70'erne med nedlagte mellemstationer, Svendborgbanen som godsbane og bl.a. pendultog med MO mellem Nyborg Færge og Odense. Et sådant tog ses her umiddelbart før afgang, optaget med Kodak Instamatic....

MO toget afventer afgang fra Nyborg Fgh.

MO toget afventer afgang fra Nyborg Fgh.

 

21. April 2014.

I forbindelse med DMJU udstillingen for små fjorten dage siden kom et ægtepar fra Esbjerg med denne S maskine, og spurgte om vi kunne afprøve om den ville køre. Men den var lidt morgensur og ville ikke rigtig som vi ville. Men efter en hyggelig snak frem og tilbage, endte det med at maskinen skiftede ejer, med lovning på at den med tiden ville få overhaling, og komme til at køre på anlægget i Odense. Denne maskine er vi i klubben meget glade for, og indtil videre vil den kunne ses i vores vitrine.

 Klubbens nye S maskine i Svendborg.

Klubbens nye S maskine i Svendborg.

18. April 2014.

I forbindelse med at klubbens maskindepoter bygges, skal der også være kulkraner. så et medlem bruger påsken på at bygge kraner. planen er at kranerne skal kunne arbejde, dvs. hæve, sænke og krøje. Så det bliver spændende og se det færdige resultat.

IMG 0623   IMG 0624

Materialer til den første kran.

5. April 2014.

Nogen snakkede om at de havde lovet sne i Bramdrupdam, i denne weekend så sneploven kom frem. Men igen havde DMI taget fejl.

DSB D874 med sneploven på udstillings anlægget

DSB D874 med sneploven på udstillings anlægget.

 

21. Marts 2014.

Ved sidste køredag i klubben, valgte en af klubbens triangler at køre egne veje... Turen endte i drejeskivegraven på Svendborg st. hvor triangelen og drejeskiven tog skade. Årsagen var at dekoderen mistede kontakten med kontakten med digital centralen. Så værkstedet tog beslutningen og skiftede dekoderen i begge triangler, til en noget nyere model. derudover blev der også monteret lys i dem, Resultatet er at maskinerne kører meget bedre idag.

De to triangler i spor 6 & 6a på Odense st.

De to triangler i spor 6 & 6a på Odense st.

13. Marts 2014. 

Der er snart DMJU udstilling i Bramdrupdam, hvor klubben deltager. Klubbens medlemmer arbejder på at blive klar til at denne weekend. Dagmar (D 900) er også ved at være klar til udstillingen. Maskinen har igennem mange år stået på hylden i klubben. Men har fået nyt liv, da den er blevet monteret på et stump spor, så den kan komme med på udstillinger. Det er planen at maskinen senere skal opmales m.m.

DSB D900 opsat på sit nye spor.

DSB D900 opsat på sit nye spor.

 

1. Febuar 2014.

Det er stadig koldt at arbejde på anlægget, men et billede kan man jo altid tage.

F653 rangere i godssporet ved Fruens bøge.

F653 rangere i godssporet ved Fruens bøge, men hvad er der dog sket? nogen har væltet en del paller.

 

25. Januar 2014

I mens der er hundekoldt ude ved anlægget, sidder medlemmerne og hygger med tingene, i varmen på værkstedet, men rangerpersonalet på VLTJ Ml 25 venter på at der skal komme et godstog forbi med nogle vogne der kan rangeres ud på papirfabrikken.

VLTJ ML25 på Fruens Bøge st.

VLTJ ML25 på Fruens Bøge st.